8 steg mot drömvikten!?

enligt viktklubb.se

1.


Fundera noggrant över vilka förändringar du är villig att göra i ditt sätt att leva ur ett långsiktigt perspektiv. Vilka vanor kan du tänka dig att leva med och hur mycket får det kosta i tid och kraft? Utifrån svaret på den frågan - sätt ett viktmål som är realistiskt och rimligt utifrån de förändringar du kan tänka dig att göra. Det är bättre att sätta ett enklare mål som man kan nå än att sikta för högt. Man kan alltid sätta ett nytt mål när det gamla är uppnått.


2.


Ta fram papper och penna! Tänk dig in i hur det kommer att kännas när du når din drömvikt, skriv ner i detalj saker som du kommer att kunna göra, känna och vara då som du inte kan idag. Vilken belöning kommer du att ge dig själv när du nått ditt mål?

Hur kommer det kännas? Hur kommer din hälsa att påverkas?

Hur kommer ditt självförtroende påverkas av att du når din drömvikt? din självkänsla?

3.


Gör någonting aktivt varje dag! Variera din träning så mycket som möjligt mellan olika konditions-och styrketräningsformer och våga prova nytt.




4.


Undvik söta och energirika drycker och okontrollerat småätande. 

5.


Förändra ett beteende i taget. Det gör det enklare att jobba in beteendet som en vana i vardagen. Målet är ju att skapa nya vanor som är hållbara över lång tid. Det är då man kan hitta ett sätt att leva med en lägre och stabil vikt - under lång tid.




6.


Anmäl dig till en tävling av något slag, stavgång, löpning, paddling, cykling eller något annat som du tycker är kul. Det ger en morot att kämpa emot. Ge dig inte, bestäm dig en gång för alla att skapa en sund och hållbar livsstil.

7.


Fundera över vilka dina största fällor är och jobba med dem.



8.


Skaffa dig en bra grund genom regelbundna måltider, det gör att du undviker att bli jättehungrig. Det är inte för inte man brukar säga att hungern är den bästa kryddan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0